Справу щодо викрадення харківського бізнесмена направлено до суду

Справу щодо викрадення харківського бізнесмена направлено до суду

Укрінформ
Прокуратура Харківської області затвердила і направила в Дзержинський райсуд Харкова обвинувальний акт відносно двох харків'ян, які підозрюються у викраденні підприємця і вимаганні у нього 250 тис. дол.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів начальник відділу прокуратури області Максим Блохін.

"Злочин скоєно в січні 2017 року: 53-річний приватний підприємець увечері відпочивав у кафе зі знайомою. Потім він вийшов із закладу, сів в автомобіль, поїхав, і більше не повернувся до ресторану", - зазначив прокурор.

Читайте також: Суд дав 12 років “луганським казакам” за викрадення людей

За його словами, виявилось, що 44-річний знайомий бізнесмена зі своїм 43-річним спільником заманили чоловіка в машину, вивезли в гараж і там утримували декілька годин.

"Спочатку зловмисники примушували жертву заплатити їм готівкою 250 тис. дол. У чоловіка таких грошей не було, і викрадачі вирішили зробити з потерпілого боржника", - додав прокурор.

Під тиском чоловік підписав договір позики і боргову розписку, після чого його відпустили.

"Через декілька місяців постійних телефонних погроз і вимог погасити неіснуючий борг підприємець наважився звернутися до поліції із заявою про шантаж. У рамках розслідування за місцем проживання звинувачуваних провели обшуки й вилучили пістолет, перероблений під бойовий, патрони і гранату", - розповів прокурор.

Читайте також: Справа Кернеса: 15 свідків доставлять у суд примусово

За його словами, нині досудове розслідування завершене: "Обвинувачені постануть перед судом за ч. 2 ст. 189 і ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (вимагання, здійснене за попередньою змовою групою осіб, і незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами і вибуховими речовинами) з максимальною санкцією до 7 років позбавлення волі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-