Обшуки у Золотоноші: НАБУ оголосило підозру фігурантам

Обшуки у Золотоноші: НАБУ оголосило підозру фігурантам

Укрінформ
Детективи НАБУ оголосили підозру директору одного з комунальних підприємств у Черкаській області та директору приватного підприємства у розтраті державних коштів під час реконструкції Золотоніського колектора.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“29 березня 2018 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру директору одного з комунальних підприємств у Черкаській області, а також директору приватного підприємства у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що того ж дня у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом розтрати держкоштів, виділених для реконструкції самоплинного та напірного колекторів водовідведення у м. Золотоноша, було здійснено обшуки у Золотоноші та вилучено документи, речі та предмети, "що можуть бути використані як докази винуватості підозрюваних осіб".

За даними слідства, знаючи про незадовільний стан самоплинного та напірного колекторів водовідведення у Золотоноші та необхідність їх реконструкції, службовці комунального підприємства домовилися з представниками ТОВ про виготовлення підробленої проектно-кошторисної документації. На думку детективів НАБУ, у документацію було внесено свідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу робіт, а також об'ємів та вартості матеріалів, які необхідні для їх виконання.

“Відповідно до висновку експертизи, ринкова вартість однієї каналізаційної труби могла становити близько 11 тис. грн, тоді як у документації вартість однієї труби була вказана у сумі понад 16 тис. грн. В подальшому Мінекології затвердило поданий проект кошторису, підготовлений службовцями комунального підприємства. Відтак, з державного бюджету було виділено кошти для реалізації проекту”, - уточнили у НАБУ.

Зазначається, що при цьому службовці КП одночасно уклали договір з іншим приватним підприємством у Київській області на постачання матеріалів для реалізації робіт з реконструкції за ринковою ціною. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що різниця у вартості між заявленою у підробленій документації та фактичною була привласнена посадовцями КП. Наразі детективами встановлено, що внаслідок цих дій державі було завдано збитків у сумі понад 12 млн грн.

“31 березня 2018 року Солом’янський районний суд м. Києва обрав запобіжні заходи підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом розтрати державних коштів, виділених для реконструкції самоплинного та напірного колекторів водовідведення у м. Золотоноша”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гройсман сказав, як поставити крапку в конфлікті НАБУ та САП

Зокрема, директору комунального підприємства обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2 млн грн, а директору приватного підприємства - тримання під вартою з альтернативою 1,5 млн грн застави. 

У НАБУ зазначили, що досудове розслідування у цьому провадженні здійснюється спільно з Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Нацполіції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-