Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Чому не варто боятися експорту крові?

Чому не варто боятися експорту крові?

Блоги
Укрінформ
От мода в нашій країні: не розібравшись у ситуації, одразу почати кричати  «Караул! Зрада! І всьо пропало!»… 

Причина «істерики»: Кабмін своїм розпорядженням від 27 грудня 2017 р. № 1005-р надав компанії Biopharma спеціальний дозвіл на реалізацію за межами України препаратів, виготовлених з донорської крові та її компонентів. Для тих, хто не вчитувався у текст документу, одразу поясню кілька важливих нюансів: 

1. Такі спецдозволи необхідно брати щорічно. 

2. Сама донорська кров не експортується! Дозволяється експорт лише лікарських засобів (зокрема Альбуміну, Біовену тощо) з надлишку компонентів крові, які не використовуються для надання медичної допомоги.

3. Такий дозвіл дає можливість переробляти та реалізовувати ЗАЛИШКИ і НАДЛИШКИ сировини у центрах крові України. Причому, експорт препаратів можливий лише за умови ПОВНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ними потреб охорони здоров’я населення України, у тому числі з урахуванням потреб у створенні їх відповідних резервів на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.  

Так де тут зрада?!

Наш Сумський центр крові та його філії в Охтирці, Конотопі, Ромнах та Шостці – взірцеві для інших подібних станцій крові в Україні, бо там на високотехнологічному обладнанні робляться усі можливі види аналізів, а фахівці забезпечені стабільною зарплатою. Але найголовніше – увесь регіон забезпечений якісними продуктами крові! 

Діяльність Biopharma орієнтована, в першу чергу, на внутрішній ринок. Тому ціна нашої продукції в Україні значно дешевша за іноземні аналоги. Це створює конкурентне середовище, що змушує закордонні компанії знижувати вартість своєї продукції в Україні. Кілька разів на рік за спеціальною процедурою ми відправляємо нашу продукцію в міжнародні лабораторії для контролю якості.

Ще один плюс можливості експорту: препарати на закордон і для внутрішнього ринку виробляються на одному й тому ж обладнанні, за однією технологією. Це означає, що українці отримують такі ж якісні препарати, як і в усіх 38 країнах світу, куди ми експортуємо ліки з плазми крові.  

Крім того, завдяки можливості вийти на світові ринки ми забезпечуємо додатковими робочими місцями мешканців Білоцерківщини. Не дарма за підсумками 2017 року Biopharma – серед лідерів у Білій Церкві за кількістю сплачених до місцевого бюджету податків.

Про впевненість у якості наших препаратів свідчить той факт, що Biopharma, де-факто, запровадила громадський контроль за виробництвом ліків. Ми самостійно ініціювали співпрацю з пацієнтськими організаціями, підписали меморандум з «дорожньою картою» для незалежного контролю якості нашої продукції.  

Так що, друзі, не треба зайвих істерик! Ми відкриті до діалогу. Biopharma регулярно проводить зовнішні аудити. Хочете побачити виробництво на власні очі - приходьте на екскурсію! Потрапити можна всюди, крім стерильних боксів. 

Костянтин Єфименко, президент компанії Biopharma

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-