У Дніпрі викрили комерсантів на фінансуванні бойовиків, вилучено 5,5 мільйона

У Дніпрі викрили комерсантів на фінансуванні бойовиків, вилучено 5,5 мільйона

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України викрили у Дніпрі комерсантів на фінансуванні терористичних організацій.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«Правоохоронці встановили, що місцевий мешканець разом зі спільниками організував нелегальний бізнес в одному з орендованих офісів обласного центру. Кілька разів на тиждень до офісу приїжджали «кур'єри» з тимчасово не підконтрольної українській владі території, які доставляли готівкові гривні для конвертації в іноземну валюту. Оперативники спецслужби задокументували, що протиправну діяльність контролювали ватажки одного з незаконних збройних формувань так званої ДНР. У Дніпрі колишній банківський працівник через  «старі зв'язки» забезпечував бойовикам нелегальну купівлю валюти за курсом, нижче встановленого Нацбанком. Частина «відмитих» грошей спрямовувалася на фінансове та матеріальне забезпечення терористичного угруповання», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Донеччині поліція затримала колишнього бойовика

Під час обшуків у офісному приміщенні ділків співробітники СБУ вилучили п'ять з половиною мільйонів гривень, фінансово-господарську документацію та комп'ютерну техніку, з доказами проведення нелегальних фінансових оборудок.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-