Керівництво Центру протидії корупції подало е-декларації

Керівництво Центру протидії корупції подало е-декларації

Укрінформ
Керівництво Центру протидії корупції (ЦПК) та залучені до роботи громадської антикорупційної організації експерти подали електронні декларації за 2017 рік.

Про це йдеться у повідомленні організації на її сайті.

“Ми декларували те, що становить для нас справжню цінність, символи, за допомогою яких ми домагалися системних змін в країні, речі, які є пам'ятними та важливими для кожного з нас”, - пояснює задеклароване голова правління ЦПК Віталій Шабунін, який записав у свою декларацію за 2017 рік гамівну сорочку.

Згідно з повідомленням, серед цінностей, задекларованих антикорупціонерами: інсталяції з вуличних акцій ЦПК, гамівна сорочка та футболка з надписом “Fuck Corruption”, протестні плакати, книжки з автографами і стародруки, домашні тварини та Конституція України.

Зазначається, що за звітний період Центр протидії корупції залучав до співпраці за проектами понад 20 фахівців, «переважно - юристів, експертів з комунікацій та адвокації». Керівники та засновники ЦПК усі - шестеро - працюють в організації на постійній основі, тобто - в штаті, а зовнішні експерти залучаються під конкретні проекти як самозайняті особи. «Утім, вони теж мусять декларуватися - такий закон», - зазначає ЦПК.

Читайте також: G7 закликає Раду скасувати декларації для активістів

«Середній місячний дохід члена правління від ЦПК у 2017-му склав 1900 доларів за середнім на той час курсом НБУ без податків (19,5%); зовнішнього експерта, який більш-менш системно співпрацює з ЦПК (фізичної особи-підприємця) - близько 1000 доларів на місяць, з яких ще сплачуються податки та збори», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, ГО звертає увагу, що ті члени організації, які задекларували власні авто, в основному, володіють старими «7-річними або 10-річними іномарками, мешкають у батьківських квартирах, рідше - у власних, або - винаймають житло».

Як повідомлялося, 27 березня посли країн “Великої сімки” закликали Верховну Раду знайти законодавче рішення щодо скасування або відтермінування електронного декларування для громадських організацій та активістів, які займаються антикорупційною діяльністю.

27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом попросив депутатів скасувати вимогу про зобов'язання громадських активістів подавати електронні декларації й наполягає на негайному ухваленні Верховною Радою відповідного законопроекту.

Парламент розгляне першими питаннями порядку денного наступного пленарного засідання, 3 квітня, законопроекти про скасування процедури е-декларування для громадських активістів та декриміналізації статті за неподання ними електронних декларацій 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-