Відзавтра по всій Україні стартують масштабні перевірки ТРЦ, кінотеатрів і шкіл

Відзавтра по всій Україні стартують масштабні перевірки ТРЦ, кінотеатрів і шкіл

Укрінформ
ДСНС на виконання рішення уряду з п'ятниці, 30 березня, розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман за підсумками наради з головою ДСНС Миколою Чечоткіним, повідомляє Урядовий портал.

"Рішення, яке ми ухвалили, дає можливість провести перевірки всіх місць масового скупчення людей – кінотеатрів, ТЦ, шкіл, садочків. В повній координації з місцевою владою це треба зробити якомога швидко. Це треба робити далі системно", - сказав глава уряду.

Він підкреслив, що перевірки не можуть бути інструментом тиску, натомість мають забезпечити безпеку громадян.

"Нам потрібні не штрафні санкції, а безпека людей. Важливо, аби ми швидко вели перевірки, давали рекомендації, і вони виконувалися. Якщо хтось в гонитві за додатковою гривнею хоче захаращити свій заклад додатковими конструкціями, які обмежують план евакуації, з тими треба жорстко поступати. Виконали вимоги – будемо вдячні. Не виконали – будемо жорсткими. Хотів би, аби батьки з дітьми спокійно відвідували розважальні центри і не переживали. Або відпускали дітей в кінотеатр і не думали про те, що там може щось трапитися", - зазначив Гройсман.

Зі свого боку голова ДСНС підтвердив, що перевірки розпочнуться вже завтра, 30 березня, і проходитимуть у всіх громадських закладах в режимі додаткового тренування персоналу.

"Там, де будуть серйозні порушення, наша позиція буде безкомпромісною", - сказав Чечоткін.

Читайте також: Пожежа біля метро: Кличко наказав перевірити всі прилеглі торгові приміщення

Гройсман попросив, щоб перевірки проводились "цивілізовано, якісно, вимогливо й публічно".

Як повідомлялося, 28 березня Гройсман доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та іншим органам провести масштабну перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів на предмет дотримання норм пожежної безпеки.

Відповідне доручення глава уряду дав у контексті подій в російському місті Кемерово, де 25 березня в одному з розважальних центрів сталася масштабна пожежа і загинули десятки людей, переважно діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-