Рік Японії в Україні: у посольстві підбили підсумки

Рік Японії в Україні: у посольстві підбили підсумки

Укрінформ
Близько 1000 заходів було проведено в рамках Року Японії в Україні, що тривав протягом 2017 року. Токіо сподівається на подальше зміцнення взаємовідносин між Японією і Україною.

На цьому наголосив перший секретар, керівник політичного відділу Посольства Японії в Україні Дайсуке Мінаміно під час прес-конференції в Укрінформі, присвяченої реалізації проектів Міністерства інформаційної політики у сфері міжнародної комунікації.

"Я сподіваюсь, що рівень зацікавленості Україною серед японців дещо збільшиться... Я сподіваюсь на продовження таких зусиль для зміцнення взаємовідносин між двома країнами навіть після року Японії в Україні", - підкреслив перший секретар Посольства Японії.

Підводячи підсумки проведення Року Японії в Україні, Дайсуке Мінаміно зазначив, що всього за минулий рік було проведено близько тисячі різноманітних заходів у Києві та регіонах, зокрема на територіях, наближених до окупованої території Донбасу, а саме у Сєверодонецьку.

Серед наймасштабніших подій він відзначив висадку близько 1600 дерев сакури у майже 30 містах України, а також проведення у листопаді у Мистецькому арсеналі у Києві виставки "Уявний путівник: Японія", де було продемонстровано традиційну культуру та сучасне мистецтво Японії.

Дайсуке Мінаміно окрім іншого відзначив збільшення бажаючих відвідати Японію внаслідок введення цією країною з січня цього року спрощеного візового режиму для українців. "Я з приємністю можу підкреслити, що якраз сьогодні перед від'їздом з посольства я побачив багато українців в консульському відділі, які бажають отримати японську візу. Тобто можу сказати, що рівень зацікавленості серед українців Японією збільшується", - зазначив він.

Читайте також: У Токіо проходить виставка, присвячена Героям Небесної Сотні

Як повідомлялося, 22 березня Японія заявила, що підтримує територіальну цілісність України і не визнає проведення виборів президента РФ в Криму, що проходили 18 березня.

З нагоди відзначення 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною з ініціативи Президента Петра Порошенка 2017 рік було оголошено Роком Японії в Україні. У рамках його святкування Посольство Японії у тісній співпраці з українськими партнерами протягом усього року проводило різноманітні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-