У посольстві США назвали обов'язкову умову успішної судової реформи

У посольстві США назвали обов'язкову умову успішної судової реформи

Укрінформ
У посольстві США вважають, що спільна робота Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Громадської ради доброчесності є обов’язковою умовою успішної судової реформи. 

Про це йдеться у повідомленні диппредставництва у Twitter.

"Громадська рада доброчесності відіграє вирішальну, передбачену законом роль у процесі відбору суддів. Спільна робота Вищої кваліфікаційної комісії суддів та ГРД є обов’язковою умовою успішної судової реформи", - зазначають у посольстві. 

Як повідомляв Укрінформ, Громадська рада доброчесності 25 березня заявила про припинення участі у процесі кваліфікаційного оцінювання суддів, мотивуючи це тим, що не бажає брати участь у "псевдоперевірці", яку проводить Вища кваліфікаційна комісія суддів України (ВККСУ).

Читайте також: Новий Верховний суд за сто днів роботи розглянув 2 тисячі справ

Громадська рада доброчесності створена і діє з метою сприяння Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у встановленні відповідності судді (кандидата на посаду судді) критеріям професійної етики та доброчесності для цілей кваліфікаційного оцінювання.

Рада складається з двадцяти членів, які обираються строком на два роки. Поточний склад Ради був затверджений зборами представників громадських об’єднань 11 листопада 2016 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-