Митники знайшли в посилці з Гонконгу 205 діамантів

Митники знайшли в посилці з Гонконгу 205 діамантів

Укрінформ
У міжнародному експрес-відправленні документального характеру співробітники митного поста «Спеціалізований» спільно з управлінням боротьби з митними правопорушеннями та міжнародної взаємодії Київської міської митниці ДФС виявили схованку з діамантами.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України.

"Мішечок з прозорими камінцями знаходився в навмисно вирізаному в документах отворі. Відправлення надійшло в Україну з Гонконгу. Отримати коштовності мав наш співвітчизник, мешканець одного з регіонів України.

Непритаманне для документів вкладення митники помітили під час здійснення митного контролю за допомогою рентгенологічного обладнання. За результатами митного огляду співробітники митниці налічили 205 каменів прозорого кольору", - йдеться у повідомленні.

Згідно з експрес-тестом виявлені камені є діамантами. Їх вартість, чистоту та якість огранки встановлюватимуть експерти-гемологи.

Читайте також: Митники показали топ-схованки для контрабанди

А поки триває протоколювання виявленого правопорушення за ознаками порушення митних правил, передбачених ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкції статті передбачають конфіскацію виявлених предметів правопорушення та штраф у розмірі 100% їх вартості.

Це вже друга спроба незаконно переслати коштовне каміння через митний кордон України, якій запобігли співробітники Київської міської митниці ДФС. В першому випадку, камені пересилалися в Україну в міжнародному поштовому відправленні зі Сполучених Штатів Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-