НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо чиновника, який регулярно себе преміював

НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо чиновника, який регулярно себе преміював

Укрінформ
НАЗК направило до суду 22 протоколи стосовно керівника Теруправління Державної судової адміністрації України в Київській області Назіра Бадахова, який регулярно виписував собі премії.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство встановило, що Назір Бадахов, реалізовуючи свої повноваження керівника державної служби щодо матеріального заохочення державних службовців, не повідомивши безпосереднього керівника – голову Державної судової адміністрації України про наявність у нього реального конфлікту інтересів, видавав накази про преміювання керівництва Територіального управління ДСА, якими преміював і себе", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Корчак заявила, що не переобиратиметься на посаду голови НАЗК

У Нацагенстві зауважили, що відповідальність за такі правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: Півтора роки е-декларування: і що це Україні дало?

Так, неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-