Лише 10% рішень антирейдерської комісії оскаржили в судах - Мін'юст

Лише 10% рішень антирейдерської комісії оскаржили в судах - Мін'юст

Укрінформ
На сьогодні в судах оскаржено лише 10% рішень Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Про це заявила заступник міністра юстиції Олена Сукманова, повідомляє прес-служба відомства. 

«Усі рішення, які приймаються Комісією, грунтуються на правовій позиції. На сьогодні лише 10% рішень комісії оскаржені в судах. Решта 90% - залишаються чинними», - сказала Сукманова.

Вона додала, що Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації є ефективним і дієвим інструментом відновлення майнових прав як бізнесу, так і громадян. 

Водночас, як зазначила заступник міністра, після прийняття розробленого Мін'юстом так званого «Антирейдерського закону» у 2016 році, який запровадив низку заходів для боротьби з рейдерством, суттєво знизилася кількість скарг щодо захоплення корпоративних прав. 

«Щойно розібрались з корпоративними правами - активізувались аграрні рейдери. Нам знову довелося реагувати шляхом створення Антирейдерських аграрних штабів, ефективну роботу яких відзначили аграрні асоціації», - сказала  Сукманова. 

Читайте також: “Маски-шоу” у столичному торговому центрі: нотаріус сприяв рейдерам за $18 тисяч

Окрім того, вона зазначила, що відповіддю Мін'юсту на аграрне рейдерство стала розробка так званого «Антирейдерського закону-2», норми якого спрямовані на перекриття схем саме для аграрних рейдерів.

За словами Сукманової, великим позитивним кейсом у захисті бізнесу стало ухвалення закону «#МаскиШоуСтоп», одним із розробників якого був Мін'юст. Вона зауважила, що закон спрямований на недопущення зловживання правоохоронцями під час проведення обшуків у бізнесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-