Прокуратура закликає

Прокуратура закликає "не піаритися" на справі Ноздровської

Укрінформ
Прокуратура Київщини оприлюднила офіційне звернення щодо справи ДТП, в якій загинула сестра вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської Світлана Сапатинська, і закликала "не піаритися на горі потерпілих". 

Про це повідомляє сайт прокуратури. 

"Прокуратура Київської області регулярно здійснює зустрічі із сторонами процесу та робить усе можливе в рамках законодавства. Наголошуємо, що невідомі особи, які намагаються вриватися до приміщень правоохоронних органів, не є сторонами у кримінальних провадженнях, а тому вони не мають доступ до матеріалів ані в справі ДТП за участі Дмитра Россошанського, ані в справі про вбивство І.Ноздровської", - йдеться в повідомленні.

Також прес-служба опублікувала скрін із перепискою з вбитою правозахисницею Ноздровською, де Ірина дякує прокурору за роботу в справі розслідування ДТП.

"Потерпіла І.Ноздровська особисто висловлювала подяку прокуратурі Київської області за принципову і законну позицію", - зазначили в прес-службі.

Крім того, у прокуратурі додали, що завдяки "принциповій позиції прокуратури Київської області Д.Россошанського визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення".

Як повідомлялося, 26 березня під будівлею прокуратури Київської області активісти та родина Ноздровської вимагали покарати винуватця ДТП Дмитра Россошанського, в якому загинула сестра вбитої правозахисниці Ірини Ноздровської Світлана Сапатинська.

Родичі Ноздровської звернулись до прокуратури з вимогою змінити обвинувальний акт та включити відомості щодо алкогольного та наркотичного сп'яніння Россошанського, а також ненадання допомоги з боку винуватця ДТП, в якому загинула сестра правозахисниці Ноздровської Сапатинська.

Читайте також: Винуватець ДТП, в якому загинула сестра Ноздровської, може вийти на волю

Раніше адвокат родини Ноздровської заявив, що без зміни обвинувального акту Россошанський може вийти на волю.

1 січня 2018 року у Вишгородському районі Київської області було виявлено тіло правозахисниці Ноздровської. 8 січня правоохоронці затримали Юрія Россошанського та оголосили йому підозру у вбивстві Ноздровської. Підозрюваний є батьком Дмитра Россошанського, який 30 вересня 2015 року в селі Демидів на смерть збив на автомобілі сестру Ноздровської Світлану Сапатинську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-