Позови про безпеку продуктів звільнили від сплати судового збору

Позови про безпеку продуктів звільнили від сплати судового збору

Укрінформ
Велика палата Верховного Суду України 21 березня 2018 року ухвалила рішення №14-57цс18, яким звільняє споживачів від сплати судового збору.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У зазначеному рішенні Велика палата Верховного Суду визнала, що позивачі у справах про захист своїх прав як споживачів звільняються від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях, як це передбачено статтею 22 закону України "Про захист прав споживачів".

У Держпродспоживслужбі зауважили, що у законі України "Про захист прав споживачів" завжди була норма про звільнення споживачів від сплати судового збору (раніше – мита). Проте змінами до закону України "Про судовий збір" із переліку категорій позивачів, які звільняються від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях, виключили позивачів, які звертаються до суду за захистом своїх прав, як споживачі.

Читайте також: Місія ЄС оцінить держконтроль за виробництвом м’яса птиці в Україні

"Тобто, можна говорити, що дане питання після змін до закону залишалося на розгляд суду. І судова практика з цього питання завжди була неоднозначною", - зауважили у профільному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-