На честь річниці НГУ Президент присвоїв полкам імена козаків

На честь річниці НГУ Президент присвоїв полкам імена козаків

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав укази про присвоєння імені Івана Богуна 8-ому полку оперативного призначення Національної гвардії України, а імені Дмитра Вишневецького - 18-ому полку.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“З нагоди 4-ї річниці створення Національної гвардії України Президент Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння 8 полку оперативного призначення Національної гвардії України імені Івана Богуна і надалі іменувати його – 8 полк оперативного призначення імені Івана Богуна Національної гвардії України”, - ідеться в повідомленні.

Президент привітав українських воїнів з Днем Нацгвардії / Фото: Прес-служба Президента України

Президент також підписав указ про присвоєння 18-ому полку оперативного призначення Національної гвардії України імені Дмитра Вишневецького і надалі іменувати його – 18 полк оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького Національної гвардії України.

Читайте також: Порошенко підписав указ про відзначення річниці перемоги у Другій світовій

В АП уточнили, що відповідні укази Глава держави видав “з метою відновлення історичних традицій національного війська, увічнення пам’яті українців, які зробили значний внесок у створення та розвиток держави, а також захист її територіальної цілісності й незалежності, національно-патріотичного виховання особового складу Національної гвардії України”.

Президент також вручив нацгвардійцям державні нагороди за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку та високий професіоналізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-