Суди призначили виправні роботи 123 злісним неплатникам аліментів

Суди призначили виправні роботи 123 злісним неплатникам аліментів

Укрінформ
Наразі судами в різних областях України винесено 123 рішення про притягнення злісних неплатників аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді виконання боржниками суспільно корисних робіт.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко, інформує прес-служба відомства.

«Наразі органами державної виконавчої служби направлено до суду 6 434 протоколи про адміністративне правопорушення, і судами у Київській, Рівненській, Вінницькій, Житомирській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Харківській та інших областях вже винесено 123 рішення про притягнення злісних неплатників аліментів до адміністративної відповідальності у вигляді виконання боржниками суспільно корисних робіт», - зазначила Глущенко.

За її словами, ухвалюючи такі рішення, "судді виходять з того, що адміністративне правопорушення, передбачене статтею 1831 (Несплата аліментів) КУпАП, є триваючим".

Таким чином, наголосила Глущенко, у випадку, якщо на момент набрання чинності законом у особи наявна заборгованість за несплату аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за шість місяців з дня пред'явлення виконавчого документа до примусового виконання, то така особа після набрання чинності законом має вжити необхідних заходів щодо погашення такої заборгованості.

У разі невжиття цих заходів така особа має нести адміністративну відповідальність відповідно до статті 1831 КУпАП, зауважила заступник міністра.

Читайте також: Чверть всіх виконавчих проваджень стосуються аліментів - Мін'юст

Як повідомлялося, згідно із законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів», більш відомим у народі як закон #ЧужихДітейНебуває#, що набув чинності 6 лютого цього року, визначено нові способи притягнення до відповідальності боржників, які мають заборгованість зі сплати аліментів більш як за 6 місяців.

Зокрема, документ передбачає нове адміністративне стягнення для неплатника аліментів - виконання суспільно корисних робіт тривалістю від 120 до 240 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-