Суд продовжив арешт полковнику Без'язикову ще на 2 місяці

Суд продовжив арешт полковнику Без'язикову ще на 2 місяці

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва продовжив на 2 місяці тримання під вартою підозрюваного у шпигунстві полковника ЗСУ Івана Без'язикова.

Про це повідомляє "5 канал".

Захист на засіданні просив призначити Без'язикову домашній арешт із носінням електронного браслета, наголошуючи на тому, що у підозрюваного троє дітей. Прокурор заявив, що Без'язиков може втекти або тиснути на свідків.

"Пан Без'язиков, перебуваючи в лавах ЗСУ, займав досить високий пост, деякі свідки були в підпорядкованому йому положенні. Тому, використовуючи свої зв'язки, як особистісні, так і професійні, перебуваючи на волі, на думку органу досудового розслідування та прокуратури, пан Без'язиков може якимось чином вплинути на зазначених свідків із метою надання їм тих чи інших, скоригованих на користь пана Без'язиков, показань", - заявив прокурор Олег Пересада.

Читайте також: Лондонський суд засудив довічно 18-річного виконавця теракту у метро

Як відомо, Іван Без'язиков - кадровий офіцер Збройних сил України, керівник розвідки колишнього 8-го армійського корпусу ЗСУ, розформованого у березні 2015 року. 

Потрапив у полон у серпні 2014 року. 5 липня 2016 року Без'язиков був звільнений із полону бойовиків "ДНР". У грудні того ж року СБУ затримала його за підозрою у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації.

У грудні 2016 року правоохоронці затримали Без'язикова, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами РФ. За версією слідства, у період із серпня 2014 року до липня 2016-го, під час перебування у полоні Без'язикова завербували. 

Сам полковник співпрацю з бойовиками та російськими спецслужбами заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-