24 березня: народний календар і астровісник

24 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні вуркотливого Єфима; чи час виставляти вулики і міняємо колапс на релакс.  

Сьогодні вуркотливого Єфима; чи час виставляти вулики і міняємо колапс на релакс. 

Сьогодні Єфимія, а також преподобного Олексія Голосіївського, Київського. Олексій народився в Києві в 1840 році. Коли його мати була при надії, то один священик сказав їй, що вона дасть життя людині тілесно немічній, але міцній духом, великому подвижнику Божому. Так воно й сталося: Олексій від народження був німим. Коли йому виповнилося 13 років, мати взяла його з собою на великодню всенощну. Митрополит двічі привітав жінку з хлопчиком: «Христос воскрес!», на що Олексій несподівано відповів: «Воістину воскрес!» Це було справжнє диво. Відтоді він почав говорити, згодом став ченцем Києво-Печерської лаври. Уславився святим життям, прозорливістю. Доживав віку у Голосіївському скиту, де й відійшов до Господа рівно сто років тому. «Роби добро, поки руки теплі», - за таким принципом жив святий Олексій. Нині його мощі покояться в Голосіївському монастирі.

В давнину цього дня починали поратися в саду: обрізали сухе гілля, обкопували дерева. Примічали: качки прилетіли гладкі й угодовані – весна буде тривала й холодна; голуби розворкотілися – на тепло; зацвіла ліщина – час виставляти вулики на пасіку.

З іменинами вітайте Олексія, Єфима.

За місячним календарем сьогодні 8-ий день. До полудня повний релакс, а опісля – можливий і колапс. Доведеться «перебувати в стані повної бойової готовності», адже зросте вірогідність усіляких ризиків: травм, аварій, нечесної конкуренції, розколу, анархії, зради. Місяць у Раку спонукатиме до тепла, затишку, спокою, але взаємодія Марса і Сатурна додасть у симфонію дня досить жорстких ноток. Чи підвищиться температура за вікном – невідомо, а нервозність – точно. Хтось виявить, що його дім не зовсім фортеця, а радше розхристаний циганський табір. Утім, думайте про світле і вічне, налаштовуйтесь тільки на добро.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1952 році: -13,1; а найтеплішим у 1913 -  +19,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-