СБУ зірвала поставку виробів для оснащення ВМФ Росії

СБУ зірвала поставку виробів для оснащення ВМФ Росії

Укрінформ
На Запоріжжі співробітники Служби безпеки України заблокували операцію російських спецслужб із вивезення товарів військового призначення для потреб збройних сил Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Контррозвідники спецслужби встановили, що в умовах запроваджених Україною антиросійських санкцій, спецслужби РФ та представники російських військово-промислових компаній намагались організувати з України канал поставок виробів, необхідних для забезпечення військово-морського флоту Росії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисники розробили механізм постачання товарів через підконтрольні комерційні структури в одній із європейських країн. Потім виготовлену спеціалізованим запорізьким підприємством військову продукцію планували постачати до країни-агресора. Замовниками махінації були російські структури, які спеціалізуються на оснащенні та комплектації атомних підводних човнів, зокрема тих, що базуються на тимчасово анексованій території АР Крим.

Читайте також: СБУ викрила групу, що працювала на російські спецслужби

Під час обшуків на підприємстві вилучено документацію та партію товарів військового призначення, яку незабаром планувалось транзитом доставити в Росію.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 111 та 333 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-