На ГРУшників, що

На ГРУшників, що "пішли за Савченко", хотіли обміняти двох заручників – Геращенко

Укрінформ
Два роки тому українська сторона планувала обміняти військовослужбовців ГРУ на двох політв’язнів у Росії, але тоді чинився тиск з вимогою якнайшвидшого звільнення Надії Савченко.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі  Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Faceebook.

"...Я також згадую той тиск і пресинг, що чинився на Президента і всю його команду, на мене з вимогою й навіть звинуваченнями, чи достатньо ми робимо. Ми тоді намагалися звільнити двох українців з російським тюрем, передати РФ ГРУшників Єрофєєва й Александрова, але звільнити двох. Але в ВР висів один плакат з одним портретом, на нас тиснули з вимогами щодо однієї бранки, нам кричали, що маємо взагалі віддати ГРУшників без суду і вироку, бо вона голодує", - зазначила перший віце-спікер.

Водночас Геращенко наголосила, що якби повернути час назад, все одно боролася би за визволення Савченко.

"Я весь час згадую 25 травня. Це був важливий і дуже щасливий день для всіх нас, для мільйонів людей, ми щиро боролися за свободу Надії. Й, звичайно, якби все повернути назад, ми б так само віддано боролися за її звільнення. Бо Україна своїх не кидає й не залишає, якими б вони не були", - заявила перший заступник Голови ВР, додавши, що наразі відчуває "спустошення".

Читайте також: Фейгін про скандал із Савченко: Вона не послухала мене, і ось результат

Як повідомлялося, у четвер Верховна Рада дала згоду Генпрокуратурі на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. З

Після голосування Савченко залишила свою картку для голосування працівникам апарату Верховної Ради і вийшла з будівлі парламенту. Відразу після цього слідчий СБУ повідомив Савченко про підозру у підготовці теракту в Києві, вручив пам'ятку підозрюваної особи та запропонував їй пройти з до управління СБУ у м. Києві та Київській області для складання протоколу про затримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-