Поліція затримала чоловіка, який заявив про підготовку теракту в Раді

Поліція затримала чоловіка, який заявив про підготовку теракту в Раді

Відео
Укрінформ
У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який зателефонував до поліції та розповів, що готує вчинити теракт у Верховній Раді.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Сьогодні, 22 березня, до столичних правоохоронців надійшла інформація від невідомого про терористичний акт у Верховній Раді України на підтримку народного депутата", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правоохоронці ретельно обстежили територію, прилеглу до ВР, жодних небезпечних предметів там виявлено не було. Після комплексу розшукових заходів поліція встановила особу чоловіка, котрий здійснив дзвінок. Ним виявився 40-річний житель столиці, якого затримали на вулиці Вербицького у Дарницькому районі Києва.

Встановлено, що чоловік раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення різних адміністративних правопорушень. Свій вчинок він пояснити чітко не може.

Подія належним чином зареєстрована. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує до шести років позбавлення волі.

Раніше працівники поліції київського метрополітену затримали на станції "Житомирська" чоловіка, який прямував у центр міста. У його рюкзаку виявлено тротилову шашку вагою близько 100 грамів, 100 грамів пластиду, запали УЗРГМ та детонатори.

Читайте також: Затриманий із тротилом у метро крутився біля наметів "Саакашвілі" – депутат

Як повідомлялося, сьогодні Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Надії Савченко. Слідчий Служби безпеки повідомив їй про підозру у підготовці теракту у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-