Прокурор вважає, що захист Януковича даремно запросив

Прокурор вважає, що захист Януковича даремно запросив "кримського свідка"

Укрінформ
Інформація, отримана під час допиту свідка сторони захисту екс-президента Віктора Януковича Оксани Медієвої не має стосунку до розгляду справи про держзраду Януковича. 

Про це заявив по завершенню судового засідання 21 березня представник держобвинувачення у справі про держзраду екс-президента Руслан Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, дана жінка, можливо, є свідком будь-яких подій, але згадані події не є предметом судового розгляду, не є предметом кримінального провадження. На думку сторони обвинувачення, дані події будь-яким способом не вплинули на дії обвинуваченого Януковича, а також на дії військовослужбовців РФ, направлені на окупацію нашої території", - заявив він.

Кравченко також зауважив, що захист Януковича та обвинувачений ігнорують надану судом можливість участі Януковича у судових засіданнях шляхом відеоконференції чи за допомогою Skype-зв'язку. 

Читайте також: Держзрада Януковича: суд хоче допитати шість свідків захисту за день

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський районний суд Києва 21 березня допитав за допомогою відеозв'язку кримчанку Оксану Медієву як свідка захисту екс-президента Януковича.

Медієва, зокрема, розповідала про свою участь у так званому “антимайдані” взимку 2014 року та про нібито напад на автобус із «антимайданцівцями», які поверталися із Києва до Сімферополя. За її словами, автобус на шляху до Криму обстріляли, і були жертви.

Водночас Медієва не змогла назвати ні прізвищ, ні кількості нібито убитих дорогою з Києва до Криму.

Оболонський районний суд 29 червня ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд вже завершив допит свідків у справі проти Януковича з боку обвинувачення і перейшов до допиту свідків захисту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-