Розенко стверджує, що в Україні багато вакансій із зарплатою понад 15 тисяч

Розенко стверджує, що в Україні багато вакансій із зарплатою понад 15 тисяч

Укрінформ
В Україні тисячі вакансій із заробітною платою, яка перевищує 15 тисяч гривень.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, інформує Урядовий портал.

"За інформацією Державної служби зайнятості, на сьогодні є тисячі вакансій по Україні, заробітна плата на які перевищує 15 тисяч гривень. При чому це не лише Київ. Це і Полтавська, і Дніпропетровська, і Одеса, і Тернопільська та Запорізька області. Тобто в цілому по Україні лише через служби зайнятості спокійно можна знайти роботу на таку зарплату. В приватних агенціях із працевлаштування, переконаний, також є досить широкий вибір вакансій із достойними умовами оплати праці", - сказав Розенко.

Він наголосив, що паралельно із питанням підвищення заробітних плат, уряд працює і над покращенням умов праці.

Як пояснив Розенко, мова йде про мобільність робочої сили, покращення інфраструктури, розширення можливості надавати працівниками пакети соціальних послуг.

Він також додав, що середня заробітна плата по Україні може сягнути 10 тис грн вже в жовтні-листопаді цього року.

Читайте також: У кожній четвертій вакансії пропонується мінімальна зарплата - служба зайнятості

Раніше заступник голови Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк заявила, що в Україні середня заробітна плата вакансій служби становить 4 тис. 300 грн, а зарплата кожної четвертої вакансії – мінімальна. "Тому нам дійсно дуже непросто підбирати і кадри роботодавцям", - каже вона.

Жовтяк підкреслила, що незважаючи на те, що нині середня заробітна плата досить збільшилася - на 28%, і складає 7,7 тис. грн, у вакансіях, які подаються до Державної служби зайнятості, заробітна плата є досить низька.

При цьому, додала вона, тільки у 3% серед всіх вакансій служби зайнятості заробітна плата пропонується вище 10 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-