Судді ВАСУ, який

Судді ВАСУ, який "забув" вписати у декларацію дві квартири, дали читати справу

Укрінформ
Детективи НАБУ повідомили одному з суддів Вищого адміністративного суду України про завершення досудового розслідування стосовно нього за підозрою у декларуванні недостовірних даних.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Служителю Феміди та його захисникам 14 березня надано доступ до матеріалів кримінального провадження, після ознайомлення з якими буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, суддя ВАСУ вніс завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 та 2016 роки. Йдеться про об’єкти нерухомості (дві квартири у центрі Києва), власником яких є близька особа підозрюваного і які перебували у постійному користуванні судді. Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 46 Закону України "Про запобігання корупції", це майно мало бути відображене служителем Феміди в його щорічних деклараціях.

Читайте також: Суди взялися лише за третину зі 120 кримінальних справ - НАБУ

Детективи НАБУ вважають, що суддя вдався до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у нього та членів його сім’ї нерухомого майна, а також задля реалізації можливості отримати в судовому порядку службового житла у Києві.

Про підозру у недекларуванні відомостей судді повідомлено 13 грудня 2017 року.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали в квітні 2017 року за власними напрацюваннями, на підставі звернень громадян та публікацій у ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-