Суди взялися лише за третину зі 120 кримінальних справ - НАБУ

Суди взялися лише за третину зі 120 кримінальних справ - НАБУ

Інфографіка
Укрінформ
У судах розглядається лише третина із 120 кримінальних справ, направлених до суду за результатом розслідування детективів Національного антикорупційного бюро. 

Про це інформує прес-служба відомства.

"У близько 50 провадженнях не відбулося навіть підготовчого засідання, причому у деяких із них дата такого засідання не призначається понад рік", - зазначають у НАБУ.

У відомстві вказують, що у справі за обвинуваченням судді Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська чергове підготовче засідання призначене на 22 березня 2018 року. За майже 13 місяців з моменту скерування обвинувального акту 30 січня 2017 року було змінено підсудність справи, тричі мінялася колегія суддів, ще декілька разів засідання переносилися через неявку учасників процесу.

Також уперше з травня минулого року у так званій "газовій справі" за обвинуваченням восьми осіб наприкінці лютого відбулося підготовче засідання. Однак суддівська колегія встигла розглянути лише клопотання про запобіжні заходи. Наступне засідання призначили за місяць - на 28 березня 2018 року.

Читайте також: АРМА передали 185 мільйонів, арештованих у "справі Труханова"

У відомстві вважають, що самовідводи суддів свідчать про неготовність існуючої судової системи розглядати справи стосовно топ-корупціонерів. Так, у провадженні за обвинуваченням заступника прокурора Кіровоградської області, після зміни підсудності та тривалого розгляду апеляційної скарги на повернення обвинувального акта, на призначеному засіданні у лютому 2018 року колегія взяла самовідвід.

У зв'язку з цим НАБУ виступає за створення Спеціалізованого антикорупційного суду, який забезпечить розгляд справ стосовно топ-корупціонерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-