Організатор флешмобу про Крим прокоментував “вандалізм” РНС на Майдані

Організатор флешмобу про Крим прокоментував “вандалізм” РНС на Майдані

Укрінформ
Руйнація виставки "Дзеркало історії: мені болить Крим" на майдані Незалежності у Києві учасниками акції "Руху нових сил" є актом вандалізму.

Таку думку висловив театральний режисер і продюсер, один з організаторів флешмобу "Мені болить Крим"  Сергій Проскурня у дописі Facebook.

"...Руйнація виставки "Дзеркало історії: мені болить Крим». А це вже акт вандалізму. ... Активісти РНС по-звірячому знищили виставку і плакати з портретами героїв УНР і героїв Криму, які були кинуті під ноги "новим матросам", - написав він.

За словами Проскурні, виставка жодним чином не заважала активістам РНС.

Продюсер нагадав, що виставка «Дзеркало історії: мені болить Крим» була частиною заходів у межах відзначення 100-річчя Української революції. Одна з ключових експозицій - документи про більшовицькі репресії в Криму та репресії з боку Росії, що розпочалися на анексованому півострові 2014 року і тривають до сьогодні.

Читайте також: Голова СБУ прийшов на Майдан, де мітингарі розбирають конструкції

Як повідомлялося, 18 березня учасники акції протесту, організованої партією «Рух нових сил», демонтували металеві конструкції з українською символікою на майдані Незалежності. При цьому вони знімали з цих конструкцій плакати, присвячені незаконній анексії Криму.

Трьох найактивніших учасників цього доправили до поліції. Після проведення першочергових дій правоохоронці визначаться із правовою кваліфікацією їхніх дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-