В Україні опитають держслужбовців за міжнародною методикою

В Україні опитають держслужбовців за міжнародною методикою

Укрінформ
Міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко домовився з професором Стенфордського університету Френсісом Фукуямою щодо співпраці у реформуванні системи державного управління України, зокрема, щодо проведення інноваційного дослідження державної служби за міжнародною методикою.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Це дослідження вперше відбудеться в Україні вже цього року за ініціативи Асоціації «Професійний уряд» та за підтримки Київської школи економіки. Метою проекту «Цикл зворотного зв'язку державної служби» є проведення пілотного, а потім щорічного дослідження державної служби та надання рекомендацій уряду України щодо її постійного вдосконалення», - йдеться в повідомленні.

Опитування держслужбовців, що буде проведене в рамках проекту, спиратиметься на якісні методи аналізу, що передбачає опитування різних категорій посадовців за такими ключовими параметрами сучасної державної служби, як меритократичність, автономність, організаційні цінності та результативність. Це дозволить краще зрозуміти поточний стан державного апарату України та напрацювати конкретні рекомендації з вирішення наявних проблем і шляхів їх вирішення на державній службі. Подібні дослідження Стенфордський університет наразі проводить у Бразилії, Індії, Китаї та Південній Африці.

Читайте також: Для держслужбовців презентували посібник "Політика щодо Криму. Рекомендації"

«Ми завжди повторюємо, що якісна держслужба - основа всіх реформ уряду. Як людина, яка відповідає в уряді за реалізацію реформи системи державного управління, я дуже радий готовності Стенфордського університету надати підтримку реформі. Уряд зі свого боку зробить все залежне, щоб ця співпраця мала успіх», - зауважив Саєнко.

Результати дослідження будуть узагальнені та представлені Кабінету міністрів України у звіті з практичними рекомендаціями щодо удосконалення поточного стану державної служби, які сприятимуть підвищенню якості урядових рішень, спрямованих на подальше розгортання реформи державного управління в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-