Нові гроші, курйоз із шапкою та пристрасті за Надією

Нові гроші, курйоз із шапкою та пристрасті за Надією

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

У середу, 14 березня, Україна згадувала патріотів, які з початку подій на Сході добровільно пішли боронити державу від російського агресора, доти не маючи жодного стосунку до армії. У багатьох містах покладали квіти до меморіалів та проводили різноманітні заходи. Так, в одеському Міському саду активісти низки ветеранських, патріотичних організацій влаштували виставку воєнних артефактів. Особливу увагу приділили саме російській зброї на території нашої країни. Крім того, активісти проводили майстер-класи зі збирання і розбирання автоматів, змагання з армрестлінгу й інші заходи.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Напередодні ж, 13 березня, українці згадували трагічні події, що сталися цього дня чотири роки тому в Донецьку. Саме 13 березня 2014 року на мирному мітингу за єдність України було вбито 22-річного студента Дмитра Чернявського. На столичному Майдані Незалежності зібралися небайдужі – серед них і переселенці з Донбасу, які вшанували земляків, що загинули під час російської агресії на Сході.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

А на Красному полі, що поблизу Хуста, в четвер, 16 березня, пом’янули загиблих оборонців Карпатської України. На території меморіального парку відбувся мітинг-реквієм. Лунали слова від чиновників, салют та пісні. Після офіційної частини священики провели екуменічну панахиду за січовиками, які 1939 року поклали свої життя за волю.

Фото: Маркіян Лисейко
Фото: Маркіян Лисейко

Львовом же пройшла багатотисячна молитовна хресна хода з нагоди Хрестопоклонної неділі – третьої неділі Великого посту.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Готуйте капшуки: в Національному банку цього тижня презентували обігові монети номінальною вартістю 1, 2, 5 та 10 гривень, які з часом замінять банкноти відповідних номіналів. На першому етапі (з 27 квітня 2018 року) в обіг вводитимуться монетні 1 та 2 гривні. Другий етап відбудеться пізніше, і монети номіналом 5 та 10 гривень з'являться в гаманцях українців у 2019-2020 роках.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

А тим часом Нацбанк офіційно отримав нового очільника: в четвер, 15 березня, Верховна Рада призначила Якова Смолія головою Національного банку України замість Валерії Гонтаревої.

Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

Пристрасті за Надею в Раді: у вівторок, 13 березня, народного депутата України Надію Савченко викликали на допит до СБУ у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якого затримали в Донецькій області при спробі ввезти з окупованої території арсенал зброї. Однак депутат так і не прибула до слідчих. Згодом Савченко повідомила, що дізналася про виклик зі ЗМІ, які "не є надійним джерелом інформації", і додала, що з 12 по 16 березня перебуває "із запланованою робочою поїздкою до Європейського парламенту в Страсбурзі, де проходять парламентські сесії ЄС".  Щоправда, вже в четвер, 15 березня, Савченко таки прибула на допит в СБУ. Того ж дня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Надії Савченко, яка, за його словами, планувала теракт у будівлі парламенту. Згодом з'явилася інформація про те, що у своїй сумці Савченко переносила три бойові гранати.

Фото: Михайло Марків
Фото: Михайло Марків

Упала шапка: в середу українці жваво обговорювали курйозний випадок, що стався на червоній доріжці під час церемонії зустрічі Президента України з Федеральним президентом Республіки Австрія Александром Ван дер Белленом. Під час салютування гостям у одного з військових почесної варти впала шапка, яку назад на голову бійцю повернув Петро Порошенко, проходячи повз.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Кілька десятків автомобілів взяли участь в автопробігу з Києва до будинку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Учасники акції виступали проти силового розгону представниками МВС наметового містечка під будівлею Верховної Ради 3 березня.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Він двічі був на орбіті Землі і 5 разів виходив у відкритий космос. Він усиновив хлопчика з України, розгорнув синьо-жовтий прапор в космосі і допомагає сиротам в Одесі та Дніпрі. До України цього тижня завітав астронавт NASA Ренді Брезнік. Він прилетів на батьківщину свого сина – надихнути дітей стати наступним поколінням дослідників космосу. На фото – учасниці зустрічі з астронавтом у Києві.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Учасник Всеукраїнських змагань з гирьового спорту "Об'єднання - запорука розвитку" 9-річний Ілля Галашко з Харківської області в ужгородському спорткомплексі "Юність".

Фото: Валерій Соловйов
Фото: Валерій Соловйов

Воротар рівненського ФК "Верес" Олександр Бандура під час матчу 23-го туру чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги проти київського ФК "Динамо", що завершився перемогою київської команди з рахунком 1:0.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Чоловіки працюють у трамвайному депо КП "Запоріжелектротранс".

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Народні депутати України голосують під час засідання парламенту.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Патрульний поліцейський під час церемонії складання присяги на вірність народу України в ужгородському спорткомплексі "Юність".

Фото: Олександр Лапін
Фото: Олександр Лапін

На персональній виставці художника, заслуженого діяча мистецтв України Леонтія Гринюка "Лінія, колір, форма" у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Український поет, прозаїк Сергій Жадан під час власного творчого вечора "Тютюнові фабрики" в Центрі культури та мистецтв КПІ.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Учасниця клоунського перформансу на Андріївському узвозі у Києві. 

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Підводи на автомобільній дорозі місцевого значення Устеріки – Пробійна у Верховинському районі Івано-Франківської області.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Грак на гілці в Ужгороді, оповитому туманом.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Крокуси квітнуть у Мукачівському районі Закарпаття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-