НАБУ назвало ТОП-5 країн, де “наслідили” українські корупціонери

НАБУ назвало ТОП-5 країн, де “наслідили” українські корупціонери

Укрінформ
Латвія, Кіпр, Австрія, Велика Британія та Швейцарія становлять топ-5 країн, де українські корупціонери залишили свій слід і до компетентних органів яких Національне антикорупційне бюро України зверталося найчастіше. 

Про це повідомила у п'ятницю прес-служба НАБУ.

"Задля викриття українських топ-корупціонерів НАБУ скерувало 300 запитів до 57 країн світу. 130 із них - виконано. Латвія, Кіпр, Австрія, Велика Британія та Швейцарія - топ-п’ять країн, де українські корупціонери залишили свій слід і до компетентних органів яких НАБУ зверталося найчастіше", - йдеться у повідомленні.

У Бюро зазначили, що рекордсменами за кількістю запитів, скерованих НАБУ до інших держав, є справа з заволодіння коштами ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (53 запити) та завдання збитків ДП "Об’єднана гірничо-хімічна компанія" (19 запитів).

В антикорупційному бюро також поінформували, що для розширення можливостей здобуття доказів у рамках розслідувань кримінальних корупційних проваджень за допомогою інструменту міжнародного правового співробітництва працівники міжнародно-правового відділу Юридичного управління НАБУ впродовж 14-15 березня перебували з ознайомчим візитом в Європейській організації з питань юстиції (Євроюст), що у місті Гаага (Нідерланди). Візит відбувся на запрошення Євроюсту та за сприяння проекту "Антикорупційна ініціатива Європейського Союзу в Україні".

Під час візиту представники НАБУ обговорили з фахівцями Євроюсту питання надання взаємної правової допомоги у кримінальних провадженнях, зокрема пов’язані із застосуванням положень Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах 1959 року, Другого додаткового протоколу до Європейської конвенції про взаємну допомогу у кримінальних справах 2001 року. Також юристи Бюро обговорили особливості двосторонньої взаємодії з національними представниками держав, із якими НАБУ співпрацює найчастіше.

Читайте також: Відсутність вироків корупціонерам демотивує інвесторів - Ситник

Крім того, делегація НАБУ відвідала Європейську поліцейську службу (Європол). Під час зустрічі йшлося про практичні аспекти взаємодії в рамках Угоди між Україною та Європолом про оперативне та стратегічне співробітництво.

У Бюро нагадали, що співпраця НАБУ з Євроюстом започаткована у 2016 році. В рамках цієї співпраці проведено низку координаційних зустрічей з метою підвищення ефективності розслідувань корупційних кримінальних правопорушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-