Генштаб майже завершив реорганізацію за

Генштаб майже завершив реорганізацію за "J-структурою" НАТО

Укрінформ
Генеральний штаб ЗСУ вже наближається до завершення роботи з наближення органів військового управління до типової структури штабів НАТО, так званої J-структури.

Про це заявив на брифінгу у п'ятницю заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Сергій Масловський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В минулому році з метою наближення до типової структури штабів НАТО у Генеральному штабу реформовано три, сформовано два та формується один структурний підрозділ... Ці заходи практично підвели нас до звершення структурної реорганізації Генерального штабу", - сказав полковник.

Він уточнив, що в Генеральному штабі ЗСУ реформовано Головне управління персоналу (J-1), Головне оперативне управління (J-3), Головне управління  оборонного та мобілізаційного планування (J-5).  Сформовано Головне управління логістики (J-4) та головне управління підготовки (J-7)  та розпочато формування Головного управління розвідувального забезпечення (J-2).

Читайте також: Україна готується до міжнародних навчань «Чисте небо-2018»

За словами Масловського, раніше були реформовані та створені інші структурні підрозділи відповідно до J-структури – "типова структура штабів НАТО".

Водночас за цією типовою структурою триває реорганізація інших органів управління ЗСУ. Зокрема, сформовано Управління безпеки та військової служби ЗСУ, яке опікується питаннями організації вартової служби, протипожежної безпеки, безпеки складів  та арсеналів тощо.

У ЗСУ також сформовано Головне військово-медичне управління, морське командування та командування морської піхоти, повітряне командування "Схід", розпочато формування Командування сил логістики. "В цьому році буде найбільш таке вагоме і пріоритетне завдання - створення усієї вертикалі органу управління логістичним забезпеченням військ та сил", - додав представник Генштабу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-