Україна готується до міжнародних навчань «Чисте небо-2018»

Україна готується до міжнародних навчань «Чисте небо-2018»

Укрінформ
У Києві відбулась триденна конференція з планування міжнародного багатонаціонального навчання «Чисте небо-2018».

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Основною метою заходу було узгодження формату участі сил та засобів Збройних сил України та Збройних сил іноземних держав, розгляд організаційних питань з підготовки та забезпечення навчання. У конференції, окрім представників Повітряних сил Збройних сил України та Сполучених Штатів Америки, взяли участь ще 6 країн — Румунія, Польща, Данія, Велика Британя, Франція, Естонія", - повідомив речник.

Під час конференції обговорено загальну концепцію та задум багатонаціонального навчання «Чисте небо-2018», склад та базування сил та засобів учасників, графік підготовки та проведення, план курсової підготовки особового складу Повітряних сил ЗСУ під керівництвом інструкторів країн-членів НАТО та інші організаційні питання. В рамках проведення цих навчань особовий склад Повітряних сил у взаємодії зі своїми колегами з Альянсу отримають практичний досвід сумісно здійснювати планування та управління повітряними місіями та безперешкодно виконувати завдання з силами НАТО в об’єднаному середовищі. Дане навчання - це один з основних інструментів переходу українських Повітряних на стандарти країн-членів НАТО, підтримання миру та стабільності в повітряному просторі України.

Читайте також: Вперше після оголошення перемир'я в АТО - тиша

Проведення багатонаціональних навчань «Чисте небо-2018» заплановано на жовтень поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-