Солдат почесної варти прокоментував інцидент з шапкою, яку підняв Порошенко

Солдат почесної варти прокоментував інцидент з шапкою, яку підняв Порошенко

Укрінформ
Військовий здивувався увазі президента та його людяній поведінці на протокольному заході.

Під час церемонії вітання австрійського президента з дружиною на Банковій стався курйоз. При салютуванні гостям у одного з військових почесної варти впала шапка, яку назад на голову бійцю повернув сам президент України. ТСН розмістила коментар вартового.

Журналісти розшукали вартового, якому Петро Порошенко приділив непротокольну увагу під час офіційного заходу. 21-річний Микола – стрілок почесної варти президентського полку імені Богдана Хмельницького, сам родом із Кривого Рогу. Він підписав контракт на три роки, служить уже майже рік і соромиться надмірної до себе уваги. 

Солдат пояснює, що підняти капелюха самотужки права не мав. "Ніяк ні. Виконання ритуалу, Гімн – це все. Я не міг там рухатися. Вже як є, так є, що зробиш", - каже він. Шапка нова і Миколі за  розміром, тож він упевнений, що винний випадок. "Офіцер, який стояв поряд зі мною, при виконанні ритуалу сбив її шашкою. Получається, вона ззаду зачепилася і злетіла", - пояснив Микола.

Офіцер нині на полігоні, за свою помилку, запевняє солдат, він вибачився. Микола зізнається, що для нього те, що сталося, є подією, бо хоч президента зблизька бачив не вперше, але те, що той підійшов і надів на нього капелюх, вартового здивувало. "Дуже приємно було. Він як нормальна людина до цього поставився – не просто пройшов, а допоміг", - пояснив військовий. Він розповів, що Порошенко нічого йому не говорив. "Він просто посміхався. Тут як би дві сторони медалі: і переживаю, і соромно, і приємна подія", - зізнався Микола.

Читайте також: Порошенко підняв шапку солдата почесної варти

За конфуз не сварили ані стрільців, ані керівництво полку. "Всі ми люди, кожен з нас в тій чи іншій мірі допускає ту чи іншу помилку", - запевнив заступник командира батальйону почесної варти Євген Солодаєв. Тепер друзі жартома називають Миколу телевізійною зіркою. Але в полку обіцяють президентське терпіння не випробовувати і наступні ритуали проводити уважніше. 

Фото ZIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-