Розенблат через суд намагається з’ясувати, чи є «агент Катерина» працівником НАБУ

Розенблат через суд намагається з’ясувати, чи є «агент Катерина» працівником НАБУ

Укрінформ
В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов від народного депутата Борислава Розенблата до Національного антикорупційного бюро, у якому він просить зобов'язати бюро повідомити, чи є Катерина Сікорська працівником відомства.

Про це інформує прес-служба суду.

"Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність НАБУ з приводу ненадання  відповіді на запит НАЗК щодо підтвердження або спростування факту належності Сивокінь Катерини (Сікорської Катерини) до працівників Національного антикорупційного бюро. Позивач Розенблат також просить зобов’язати НАБУ надати відповідь на даний запит", - йдеться у повідомленні.

Суд наразі вирішує чи відкривати провадження в адміністративній справі.

Як повідомлялося, агент НАБУ Катерина Сікорська, більш відома як "агент Катерина", працювала під прикриттям у "бурштиновій справі", фігурантами якої стали народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков.

За даними НАБУ, Розенблат і Поляков з метою отримання неправомірної вигоди лобіювали необхідні законодавчі зміни на користь однієї з компаній у сфері видобутку бурштину.

11 липня 2017 року Верховна Рада підтримала подання генерального прокурора щодо зняття депутатської недоторканності з Розенблата і Полякова.

Читайте также: НАБУ завершило досудебное расследование по “янтарному делу”

18 липня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн грн. Суд також зобов'язав депутата здати закордонний паспорт.

14 грудня 2017 року суд дозволив Розенблату їздити Україною, а 9 лютого 2018 року Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти електронний браслет з Розенблата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-