МІП презентував у Японії картини з українськими військовими в стилі манґа

МІП презентував у Японії картини з українськими військовими в стилі манґа

Фото
Укрінформ
Міністерство інформполітики презентувало у Посольстві України в Японії картини із зображеннями українського військового в японському стилі манґа, які створила японська художниця Нацуме.

Про це інформує прес-служба МІП.

Захід відбувся за участі посла України в Японії Ігоря Харченка, керівника сектору по роботі зі ЗМІ МІП Марини Соботюк, а також громадськості та активістів Токіо (регіон Мінато).

Під час відкриття експозиції посол подякував за цікавість до України. "Для нас важлива така підтримка з боку японських митців, прикладом якої є картини художниці Нацуме", - зазначив він.

Марина Соботюк додала, що сьогодні в Україні День добровольця і дуже доречним є те, що в Японії МІП у цей день разом з Посольством відкрили експозицію на підтримку військових України.

Читайте також: В Україні випустять календар із зображенням бійців АТО у японському стилі

"Українці дуже люблять вашу художницю Нацуме, яка надихає наших військових. Наш військовий в японському стилі манґа дуже добрий і мужній одночасно. Ми щиро вдячні, що незважаючи на відстань, японські митці створюють такі чудові картини з мілітарної тематики", - прокоментувала Соботюк.

Зазначимо, що захід у Посольстві відвідала й сама художниця, яка розповіла, що її надихнуло на створення картин. Японська художниця Нацуме:

"Мені подобається мілітарна естетика, а особливо зацікавила українська тематика та кольорова гама під час створення цих робіт", - сказала Нацуме.

Картини в Посольстві України в Японії експонуватимуться на постійній основі.

Нагадаємо, 14 жовтня 2017 року, на запрошення Міністерства інформаційної політики до України приїздила художниця Нацуме з Японії та привозила свої роботи із зображеннями українських військових в японському стилі манґа.

Фото: mip.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-