Марина Порошенко разом із дітьми-сиротами відвідала показ

Марина Порошенко разом із дітьми-сиротами відвідала показ "Викраденої принцеси"

Фото
Укрінформ
Дружина Президента із 350 дітьми-сиротами, вихованцями дитбудинків та дітьми з інвалідністю відвідала благодійний показ анімаційного фільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила".

Про це повідомляється на сайті Глави держави.

"Дружина Президента України Марина Порошенко та творці анімаційної стрічки запросили 350 дітей з інвалідністю, дітей-сиріт, а також вихованців дитячих будинків сімейного типу з Києва та області переглянути мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила". Благодійний показ анімаційної стрічки відбувся за підтримки кінотеатрів "Сінема-Сіті Київ", - йдеться у повідомленні.

Марина Порошенко із дітьми-сиротами, вихованцями дитбудинків та дітьми з інвалідністю відвідала благодійний показ анімаційного фільму "Викрадена принцеса" / Фото: Марків Михайло, Укрінформ

Як зазначила перша леді, наразі Україна може пишатися відновленням національного кінематографа, і нагадала, що у 2017 році за державної підтримки завершено 47 різножанрових фільмів, а цього року на кіновиробництво виділено вдвічі більшу суму - один мільярд гривень.

Водночас Марина Порошенко розповіла, що за останні два роки "Викрадена принцеса" є вже третім дитячим фільмом українського виробництва, раніше були випущені у прокат "Микита Кожум'яка" та "Сторожова застава".

"Надзвичайно важливо виховувати маленьких українців на мультиках українського виробництва. Бо в них - наша історія, наша культура і наші звичаї. І я впевнена, що українські фільми вчать дітей бути добрими, справедливими та допомагати один одному", - підкреслила дружина Президента.

Окрім перегляду фільму, діти взяли участь у розвагах на інтерактивних майданчиках, веселих майстер-класах та поринули у пригодницький світ старовинного Києва разом із головними героями - Хом'яком Вінницьким, Русланом та Людмилою.

Читайте також: Мультфільм "Викрадена принцеса" за перший вікенд зібрав майже 21,5 мільйона

Як відомо, анімаційний мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" - перший повнометражний український анімаційний фільм, який найближчим часом вийде у прокат більш ніж у 40 країнах світу. Анімаційна стрічка стала переможцем конкурсного відбору Держкіно. Сума державного фінансування становить близько 20% від загального бюджету в 95 млн грн. У роботі над дубляжем мультфільму взяли участь відомі зірки українського шоу-бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-