НСЖУ підтримує ініціативу про 100 тисяч кожному реформованому ЗМІ

НСЖУ підтримує ініціативу про 100 тисяч кожному реформованому ЗМІ

Укрінформ
Національна спілка журналістів України підтримує ініціативу Держкомтелерадіо щодо виділення одноразової допомоги в 100 тисяч гривень кожному з реформованих друкованих видань.

Про це заявив під час засідання громадської ради при Держкомтелерадіо голова НСЖУ Сергій Томіленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаємо, що варто підтримати... І одноразова підтримка буде підтримкою реформі та читачам. Реформі повірили, друковані ЗМІ працюють незалежно, а держава може одноразово на чесних надати їм  фінансову допомогу. Ми розраховували, що вона надаватиметься синхронно із роздержавленням", - сказав Томіленко.

Він також додав, що Держкомтелерадіо звертатиметься до Міністерства фінансів з пропозицією внести зміни до закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік" в частині передбачення видатків на державну підтримку реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження. В чинній редакції документа така фінансова підтримка не передбачена.

Читайте також: НСЖУ: у лютому на журналістів нападали вісім разів

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня Верховна Рада відхилила законопроект "Про внесення змін до закону “Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації" щодо удосконалення механізму реформування друкованих ЗМІ".

Наразі триває останній з трьох років, передбачених законодавством на проведення реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ.

Вже реформовано 174 державних і комунальних друкованих ЗМІ та редакцій.

Учасникам роздержавлення надається правова підтримка. Зокрема, для цього на веб-сайті Держкомтелерадіо оприлюднено онлайн-версію посібника "Юридичні аспекти реформування державних і комунальних ЗМІ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-