Під Радою вимагають нового конкурсу з обрання омбудсмена

Під Радою вимагають нового конкурсу з обрання омбудсмена

Укрінформ
Правозахисники проводять під Верховною Радою акцію "Винесіть ялинки" і закликають почати новий конкурс з обрання омбудсмена.  

Про це в ході акції повідомила голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми закликаємо народних депутатів так само як українці вже повиносили новорічні ялинки зі своїх осель, винести ці кандидатури (на посаду омбудсмена - ред.) за межі всієї процедури. Процес їх номінування відбувся без участі громадських організацій, правозахисників. Ці кандидати є політиками і не мають довіри правозахисної спільноти", - наголосила правозахисниця.

Під час акції були винесені три ялинки під ВР, які "українці забули викинути".

Учасники акції тримають у руках плакати з написами "Омбудсман - не товар, а парламент не базар", "За права людини без політичних маніпуляцій".

Правозахисники наголошують, що жоден із претендентів на посаду уповноваженого, а саме Людмила Денисова (від фракції "Народний фронт"), Сергій Алексєєв від БПП та Андрій Мамалига (від фракції "Радикальна партія") не мають належного досвіду правозахисної діяльності. Окрім того, зазначають правозахисники, їх висунення відбувалося у непрозорий спосіб.

"Правозахисні організації закликають висунутих кандидатів зняти свої кандидатури, а спікера Андрія Парубія та народних депутатів - перезавантажити процес обрання омбудсмана, та погодитися на прозорий і відкритий конкурс за участю авторитетних  українських та міжнародних правозахисних організацій", - йдеться у зверненні правозахисників, яке є у розпорядженні Укрінформу.

Читайте також: Будь-яке голосування за кандидатуру омбудсмена є порушенням - Комітет ВР

На вуличному брифінгу біля парламенту також взяв участь виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-