Савченко поки не отримувала викликів на допит

Савченко поки не отримувала викликів на допит

Укрінформ
Народний депутат Надія Савченко не отримувала запрошень чи повісток на допити.

На цьому наголосила її прес-секретар Тетяна Проторченко у Facebook.

«Надія Савченко знаходиться з робочим візитом в ПАРЄ де в неї заплановані зустрічі з європарламентарями з питань визволення українських політв’язнів з рф. Повісток, запрошень чи будь-яких інших документів, Надія Вікторівна, відповідно не отримувала», - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Служба безпеки України направила народному депутату України Надії Савченко виклик на допит на 13 березня.

Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в'їзду та виїзду «Майорськ» при спробі ввезти з тимчасово окупованої території арсенал зброї, схований серед меблів.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова. 

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Володимир Рубан у 2015-2016 роках виконував функції перемовника щодо звільнення полонених, які утримують на території окупованої Донеччини та Луганщини. 

Читайте також: Справа Рубана: СБУ викликала на допит Савченко

27 лютого минулого року СБУ скасувала Рубану дозвіл про перетин лінії зіткнення на Донбасі. Таку заборону СБУ запровадила після того, як він та народний депутат Надія Савченко прибули в окупований Донецьк.

У СБУ заявляли, що Рубан не має повноважень, аби вести переговори щодо обміну полоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-