СБУ підтвердила обшук у журналіста Лукашина та інших медійників

СБУ підтвердила обшук у журналіста Лукашина та інших медійників

Укрінформ
У списку осіб, в яких у понеділок проводить обшуки Служба безпеки України, є журналіст Юрій Лукашин та інші представники ЗМІ.

Цю інформацію підтвердила кореспонденту Укрінформу речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Він (Лукашин - ред.) є в цьому переліку, але він не один там журналіст", - повідомила вона.

Раніше у понеділок ЗМІ повідомили, що співробітники СБУ прийшли з обшуками в квартиру до київського журналіста Юрія Лукашина.

Судячи з першої сторінки рішення суду, оприлюдненої у ЗМІ, обшук здійснюється в рамках кримінального провадження про "інформаційну агресію" проти України з боку "невстановлених представників Російської Федерації і окупаційної влади Криму". Розслідування справи здійснює прокуратура Автономної республіки Крим.

Лукашин працював у газетах "Дело", "2000" та інших ЗМІ.

Читайте також: СБУ проводить понад 25 обшуків у різних регіонах України

Як повідомляв Укрінформ, СБУ сьогодні проводить понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють країні-агресору в проведені антиукраїнських акцій.

"Серед цих громадян є ті, хто має відношення до журналістського цеху, але належність до професії не може бути індульгенцією від законної відповідальності за антидержавницькі дії", - повідомила Гітлянська. Вона також звернулася з проханням до журналістів не давати передчасні оцінки до оприлюднення всіх матеріалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-