Із завезеної Рубаном зброї планували розстріляти людей у центрі Києва - Грицак

Із завезеної Рубаном зброї планували розстріляти людей у центрі Києва - Грицак

Укрінформ
Зі зброї, завезеної з окупованого Донбасу керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном, планували розстріляли людей у центрі Києва.

Про це на брифінгу сказав голова СБУ Василь Грицак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Надалі ми надамо документальні свідчення того, що планувалося вчинити масові теракти. З мінометів мали розстріляти центральну частину міста Києва. Мирні люди - це ніколи не хвилювало. Мало бути якомога більше трупів, крові. Мало бути тисячі загиблих, внаслідок чого люди вийшли б на вулиці, а війська повернулися б із АТО на центр Києва, щоб показати, що в Україні є громадянська війна", - поінформував Грицак.

Він нагадав, що підозрюваний в організації терористичних актів Володимир Рубан перебуватиме під вартою 2 місяці без права внесення застави.

"У нас є багато доказів, які ми будемо оприлюднити по мірі оголошення підозри фігурантам справи", - наголосив голова СБУ.

Читайте також: Рубан готував теракти разом із Захарченком - глава СБУ

Як повідомлялося, Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду "Майорськ" при спробі перевезти арсенал зброї.

Рубану оголосили підозру у підготовці теракту та незаконному володінні зброєю.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу Рубану повідомив, що його підозрюють, зокрема, у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Суд 9 березня обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.

Рубан усі звинувачення заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-