У десяти областях України 8 березня погіршення погоди

У десяти областях України 8 березня погіршення погоди

Укрінформ
Практично по всій Україні 8-9 березня очікується погіршення погодних умов, ожеледиця, туман, а також підйоми рівнів води на річках басейнів Дністра, Пруту, Сірету, Західного Бугу, Прип’яті та інших річок.

Про це повідомляє ДСНС.

“8-9 березня в результаті продовження повільного сніготанення та опадів очікуються підйоми рівнів води на притоках Дністра у Львівській, Івано-Франківській обл., р.Вишня (басейн Сяну) 0,3 - 1,3 м; лівих притоках Дністра у Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій обл., річках басейну Прута, Сіреті 0,1 - 0,7 м; річках Закарпаття 0,5-1,5 м; річках басейнів Західного Бугу і Прип’яті 0,3 - 0,8 м”, - йдеться у повідомленні.

Рятувальники також зазначають, що відбуватиметься льодохід, тож місцями можливе формування заторів льоду з різким коливанням рівнів води (зокрема на ділянці Дністра Заліщики - верхів’я Дністровського водосховища).

Читайте також: Вчені кажуть, що цьогорічна зима в Арктиці видалась напрочуд теплою

За даними УкрГідрометцентру, 8 березня в Україні на дорогах, крім південної частини, ожеледиця; вночі та вранці в Україні туман, видимість 200-500 м, у Київській, Чернігівській, Сумській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Луганській та Донецькій областях ожеледь, у східних областях місцями налипання мокрого снігу.

8-9 березня у горах Львівської області оголошується значна сніголавинна небезпека третього рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-