У Києві влаштують вечір пам'яті Героя Небесної сотні Олександра Капіноса

У Києві влаштують вечір пам'яті Героя Небесної сотні Олександра Капіноса

Укрінформ
Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції Гідності та Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара" запрошують на вечір пам'яті Героя Небесної сотні Олександра Капіноса.

Про це повідомляє прес-служба меморіального комплексу. 

"Вечір "Раз добром нагріте серце вік не прохолоне" пам'яті Героя Небесної сотні Сашка Капіноса відбудеться в Музеї Івана Гончара (вулиця Лаврська, 19) 10 березня. Сашко Капінос, псевдо "Кремінь". Член 35-ї штурмової сотні "Волинська січ" Самооборони Майдану. Увечері 18 лютого отримав поранення в голову поблизу Будинку профспілок і наступного ранку помер. Було йому 29 років", - йдеться у повідомленні. 

Капінос закінчив із відзнакою Львівський лісотехнічний університет. Займався фермерством, відроджував рідне село Дунаїв на Тернопільщині. Переймався екологією краю. Домігся скасування будівництва заводу з виробництва грибного міцелію, який загрожував екології Кременецьких гір. Майже щороку в травні їздив до Канева на Тарасову гору на річницю перепоховання великого Кобзаря. У Кременецькому районі поставив пам'ятник героям, які полягли за рідний край. Для напису на ньому обрав такі слова: "Коли я впаду, мою кров вип'є рідна земля, щоб виростити з неї траву для коня того, хто стане на моє місце..."

Читайте також: У Дніпрі зняли фільм-інтерв’ю про Майдан

Капінос – хлібороб, громадський діяч, один з найактивніших учасників Мовного майдану 2012 року та Революції Гідності. “Цьогорічний день його народження буде продовженням того, чим він жив. Його ідейним наставником був Тарас Шевченко, тож 10 березня у виконанні дітей прозвучать вірші великого пророка. У 27 років Сашко почав опановувати гру на бандурі, планував власноруч виготовити цей інструмент і кобзарювати, тому на заході буде спів кобзарів. На своїй малій батьківщині він учив молодь народних танців, і вечір пам’яті матиме танцювальну частину. У майбутньому мріяв викладати в школі історію України, тож перед початком вечора відбудуться цікаві заняття з історії для дітей. Започаткував щорічні уроки з писанкарства в рідному селі та в селах навколо напередодні Великодня, тому перед початком заходу діти зможуть повчитися цього мистецтва”, - йдеться у повідомленні.

Майстер-класи для дітей відбудуться о 14:00-15:45. Заняття "Історія – дітям": о 14:30 – діти 7–9 років, 15:00 – старші від 9 років. Відкриття вечора - о 16:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-