За тиждень на кір захворіли 684 особи

За тиждень на кір захворіли 684 особи

Укрінформ
Центр громадського здоров'я повідомляє про стабілізацію ситуації із захворюваності на кір. Так рівень захворюваності за минулий тиждень на 12% менше ніж в попередній. Всього на кір захворіло 684 особи.

Про це  на брифінгу сказав заступник директора з питань інфекційного нагляду Центру громадського здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація з захворюваністю на кір в Україні стабілізувалася. За оперативними даними ЦГЗ за 9 тиждень з початку року на кір захворіло 684 особи, з них 266 дорослих і 418 дітей, це на 12% менше порівняно з минулим тижнем», - сказав Ляшко.

Усього з початку 2018 року, за даними ЦГЗ, на кір захворіли 6484 особи, з яких 4258 дітей. Госпіталізовано до стаціонару було 4421 особу. 

З початку року від ускладнень кору померло 7 осіб - 5 дітей і 2 дорослих, 5 з них (4 дитини і 1 дорослий) померли в Одеській області, 1 дорослий в Івано-Франківській області і 1 дитина в Закарпатській області. 

За даними ЦГЗ, найбільше людей хворіє на кір в Івано-Франківській - 1426 осіб, Закарпатській - 1138 осіб, а також в Одеській, та Львівській областях. Найменше хворіють у Харківській  області - 2 випадки, у Чернігівській та Херсонській  областях - по 4 випадки. 

Ляшко також нагадав, що щеплення від кору мають зробити також і ті дорослі, які не хворіли і не були щепленні. Втім, за його словами, вакцинація від кору дорослих не проводиться за державний кошт. Безкоштовно дорослі можуть вакцинуватися від дифтерії та правця, ці вакцини наявні в Україні в достатній кількості.

Читайте також: На Буковині триває спалах кору: за тиждень захворіли 44 особи

Як повідомляв Укрінформ, до України доставили  першу частину партії вакцин КПК у обсязі 220 тисяч доз. За словами віце-прем'єр-міністра Павла Розенка, наразі майже всі регіони отримали цей імунобіологічний препарат. Загалом, протягом року до України доставлять майже 2 млн доз вакцини КПК. Також, за даними МОЗ, внаслідок заходів з посиленої імунізації, рівень вакцинації дітей першого року життя від кору, паротиту, краснухи зріс до 93% , що майже вдвічі більше ніж за 2016 рік. Всього у 2018 році в Україну має бути доставлено біля 2 млн доз вакцини КПК. В Україні для щеплення проти кору, паротиту, краснухи використовується вакцина Пріорікс, виробництва Бельгії. Препарат відповідає всім вимога безпечності та якості ВООЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-