Справу за обвинуваченням Крисіна у катуванні перенесли - не прийшов адвокат

Справу за обвинуваченням Крисіна у катуванні перенесли - не прийшов адвокат

Укрінформ
Дарницький районний суд Києва переніс на 15 березня розгляд справи за обвинуваченням Юрія Крисіна у викраденні та катуванні активістів Майдану у січні-лютому 2014 року.

Про це Укрінформу повідомив народний депутат від “Батьківщини” Ігор Луценко, який був присутній на засіданні суду у справі проти Крисіна в понеділок, 5 березня.

«Суд переніс засідання на тиждень, до 15 березня, у зв'язку з тим, що не з'явився один із трьох захисників Крисіна», - поінформував депутат.

За його словами, суд мав розглядати у понеділок справу за двома епізодами - викрадення та катування активіста Майдану та щодо перешкоджання мирним зібранням у 2014 році. Другим обвинуваченим у справі проходить Сергій Чемис.

Після завершення засідання активісти, які очікували Крисіна біля суду, заплювали його та штовхали, коли той виходив із суду в супроводі представників Національної поліції.

Читайте також: Директор Інституту серця пояснив, як Крисін опинився у дитячому відділенні

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року засудив Крисіна до 4 років умовно у справі про вбивство журналіста Веремія. 

1 березня апеляційний суд мав розпочати розгляд скарги на рішення суду, проте Крисін не з'явився на засідання. Суд перенесли на 19 березня. Апеляційний суд Києва ухвалив рішення про примусову доставку Крисіна на засідання.

26 лютого активісти та учасники руху "Небайдужі" прийшли до дитячого відділення Інституту серця в Києві, де, як з'ясувалося, перебував Крисін, і облили його зеленкою.

4 березня громадські активісти проводили акцію біля будинку Крисіна, вимагаючи, щоб він брав участь у судовому процесі.

Журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Веремій разом із колегою повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської на таксі, в якому вони їхали, напала група людей із бейсбольними битками і зброєю. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення у живіт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-