Раді рекомендують ухвалити за основу накопичувальну пенсійну систему

Раді рекомендують ухвалити за основу накопичувальну пенсійну систему

Укрінформ
Комітет з питань соцполітики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу доопрацьований законопроект №6677 про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ради. 

"За результатами розгляду члени Комітету одноголосно підтримали та рекомендували парламенту прийняти законопроект за основу", - йдеться у повідомленні.

У повідомленні зазначається, що на початку розгляду законопроекту голова Комітету Людмила Денісова зазначила, що законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій" передбачено запровадження другого рівня системи пенсійного забезпечення - накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування з 1 січня 2019 року. "Єдиним законопроектом, зареєстрованим у Верховній Раді, що направлений на виконання цієї норми Закону України №2148, є законопроект за №6677", - зазначила Денісова.

Законопроектом пропонується запровадження децентралізованої накопичувальної системи через недержавні пенсійні фонди. Згідно із запропонованою в проекті системою частина обов'язкових внесків до пенсійної системи має накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачуватимуть такі внески.

Читайте також: Накопичувальна пенсійна система не збільшить податки — Розенко

Законопроект має на меті надати працівникам вже з 1 січня 2018 року можливість формувати обов'язкові особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони у майбутньому одержать додаткове, до їх пенсій із солідарної системи, джерело пенсійних виплат, "що певною мірою покращить їх забезпечення у старості". Для цього пропонується, зокрема, встановити, що застраховані особи, яким на дату впровадження обов'язкової накопичувальної системи пенсійного страхування виповниться не більш як 35 років, сплачуватимуть із своєї заробітної плати (доходу)  до недержавних пенсійних фондів внески, починаючи з 2 відсотків із щорічним збільшенням до 7 відсотків. Іншим особам (які не досягли пенсійного віку або ті, кому виповнилося більше 35 років) пропонується надати право на добровільну участь у накопичувальній системі пенсійного страхування.

Як повідомлялося, на початку січня віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляв, що у чинної влади вистачить політичної волі для запровадження з 1 січня 2019 року накопичувального рівня пенсійної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-