"Справи рюкзаків" не буде в суді до 8 березня - адвокат Авакова-молодшого

Укрінформ
Так звану "справу рюкзаків", фігурантом якої є син міністра внутрішніх справ Арсена Авакова — Олександр, до кінця тижня до суду не передаватимуть.

Про це у ефірі телеканалу “112 Україна” після візиту до НАБУ заявив адвокат Олександра Авакова Андрій Федур, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“(Ми очікували — ред.), що нам оголосять про закінчення досудового розслідування і нададуть матеріали для ознайомлення. Ми саме з цією метою прийшли сюди сьогодні, бо ми так розуміли, як це заявлялося публічно, що справа ось до 8 березня буде передана до суду. Коли сьогодні ми прийшли, то ніхто не оголосив про закінчення слідства, ніхто не вручив нам матеріали для ознайомлення. Нам дали підписати одного папірця, ми за дві хвилини це зробили і пішли звідси”, - сказав Федур.

Читайте також: "Справа рюкзаків": Перший обвинувачений уклав угоду з САП

На запитання журналіста щодо передачі цієї справи до суду до кінця тижня, адвокат зазначив, що "точно до 8 березня цього року (справу до суду не передадуть — ред.)". За його словами, Олександра Авакова наразі на наступні допити в НАБУ не викликали.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня 2017 року НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, ці особи причетні до закупівлі в 2015 році коштом Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був доставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, унаслідок чого державі завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн.

Солом'янський районний суд Києва 1 листопада обрав особисте зобов'язання як запобіжний захід для всіх трьох фігурантів так званої "справи рюкзаків".

Пізніше Солом'янський райсуд Києва ухвалив повернути синові міністра внутрішніх справ Олександрові Авакову закордонний паспорт та зняти з нього електронний браслет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-