Москаль назвав організатора підпалів офісу угорців в Ужгороді

Москаль назвав організатора підпалів офісу угорців в Ужгороді

Укрінформ
Організатором підпалів Товариства угорської культури, які сталися в Ужгороді 4 та 27 лютого, є громадянин невизнаної республіки Придністров'я, можливо - співробітник тамтешніх "органів".

Про це написав у Facebook голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль. 

"Особу організатора теж встановлено – це мешканець Придністров’я, який одразу після злочину втік додому. За нашою інформацією, він співробітник МГБ (міністерства госбезопасності) Придністров’я", - йдеться у повідомленні.

Москаль відзначив, що з огляду на статус цієї території, організатор підпалів недосяжний для українського правосуддя. Однак, наголосив губернатор, ні в кого немає жодних сумнівів, що за другим підпалом офісу ТУКЗ стоїть ФСБ Росії (так само, як і за першим підпалом у ніч на 4 лютого, який скоїли громадяни Польщі, члени праворадикальної проросійської організації "Фаланга").

За його словами, російські спецслужби намагалися підключити для підпалу офісу ТУКЗ місцевих "активістів", і тільки після того, як це не вдалося, задіяли виконавців з інших областей.

Москаль також повідомив, що серед затриманих за підозрою у підпалі мешканців Черкас і Кропивницького є й учасники АТО, які не є членами політичних партій чи рухів, а "пішли на цю провокацію, спокусившись на гроші".

Читайте також: Клімкін подякував поліції за оперативність у пошуках паліїв угорського офісу

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, у неділю, правоохоронці затримали у Черкасах та Кропивницькому трьох громадян України за підозрою у підпалі Товариства угорської культури в Ужгороді 27 лютого. Також голова Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що двох громадян Польщі, підозрюваних в аналогічному злочині, скоєному 4 лютого, затримали у Варшаві і заарештували на 90 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-