Сутички під Радою: правозахисники дадуть оцінку діям поліції під час затримання

Сутички під Радою: правозахисники дадуть оцінку діям поліції під час затримання

Укрінформ
Правозахисники наразі вивчають матеріали, щоб дати правову оцінку інциденту, який стався у суботу під час затримання мітингувальників у наметовому містечку під Верховною Радою.

Про це "5 каналу" повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайло Чаплига.

"Там матеріали з відділків, там право на захист і так далі. Дії поліції з погляду ОБСЄ плюс щодо лікарні швидкої допомоги: всі, хто був із травмами, і купа іншого. Інформації багато, але вона не зведена, і нам потрібно це все звести", - зазначив Чаплига.

За його словами, висновки щодо того, чи поліцейські діяли у межах своїх повноважень, правозахисники оприлюднять 5 березня.

Читайте також: У МВС сказали, для чого тримали на колінах затриманих під парламентом

Як повідомлялося, сутички під Верховною Радою 3 березня розпочалися після того, як правоохоронці зайшли у наметове містечко, а протестувальники почали чинити опір.

У поліції заявили про сімох постраждалих правоохоронців. У свою чергу протестувальники повідомили про 11 постраждалих активістів. Близько сотні людей були затримані. Причому під час затримання мітингувальників поставили у сніг на коліна.

Водночас речник МВС Артем Шевченко заявив, що такі дії правоохоронців не є приниженням людської гідності, а це загальновживана поліцейськими різних країн тактика забезпечення особистої безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-