Замах на главу ДПЗК: підозрюваний вийшов під заставу і зник

Замах на главу ДПЗК: підозрюваний вийшов під заставу і зник

Укрінформ
Один з підозрюваних у замаху на керівників Державної зернової корпорації за рішенням суду вийшов під заставу і не з'явився за викликом до суду. Адвокати не змогли повідомити, де знаходиться їхній підзахисний.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

"3 березня один із фігурантів, а саме виконавець, який вніс визначену суму застави та звільнився з-під варти, не з’явився до суду без поважних на те причин. Його захисники не володіють інформацією про місце його перебування", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в поліції, 1 та 2 березня Печерським судом чотирьом підозрюваним у замаху було обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави – 352,4 тисячі гривень кожному.

Як повідомлялося раніше, 26 та 27 лютого працівники Головного слідчого управління, Департаменту внутрішньої безпеки та Департаменту захисту економіки Національної поліції України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та за участю Управління власної безпеки ГУР МО України затримали чотирьох осіб за підозрою у вчинення замаху на вбивство заступника голови ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та готування замаху на вбивство в.о. голови держкорпорації. Це – два замовники, один із яких обіймав посаду керівника департаменту в даній установі, організатор – розвідник ГУР, а також виконавець. Ще одного виконавця було затримано 10 листопада 2017 року одразу після вчинення злочину.

Читайте також: Розвідники допомогли знайти учасників замаху на главу ДПЗК

У поліції наголосили, що в разі обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави на підозрюваних покладаються певні обов’язки, зокрема – прибувати на виклик до органу досудового слідства, прокурора або суду. При цьому в разі неможливості з’явитися через поважні причини – громадянин зобов’язаний завчасно повідомляти про це посадову особу або орган, що здійснив виклик.

Генеральна прокуратура України вже подала апеляційну скаргу на прийняті судом, незважаючи на тяжкість злочину, доволі м’які рішення про обрання запобіжного заходу.

Зазначають також, що 2 березня близько 21.00 години сторона захисту разом із працівником Державної судової адміністрації за підтримки народних обранців прибули до ізолятора тимчасового тримання. Вони вимагали відпустити одного із підозрюваних, заздалегідь розуміючи, що це зробити неможливо, адже звільнення особи, що перебуває в ІТТ, відбувається за суворо встановленою процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-