НАБУ завершило розслідування у справі голови Держаудиту

НАБУ завершило розслідування у справі голови Держаудиту

Укрінформ
Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили розслідування у справі незаконного збагачення голови Державної аудиторської служби Лідії Гаврилової. 

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили голові Державної аудиторської служби про завершення досудового розслідування стосовно неї та відкрили доступ посадовцю та її захисникам до матеріалів слідства", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після ознайомлення з матеріалами буде складено обвинувальний акт для подальшого направлення до суду.

Читайте також: Суд знову відмовився відстороняти "золоту" очільницю Держаудиту

Як з’ясувало слідство, голова Державної аудиторської служби впродовж 2015-2017 років отримала у власність активи на загальну суму майже 10 млн грн, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами, та вартість яких значно перевищує її законні доходи. 

Крім того, на переконання детективів, посадовець внесла завідомо недостовірні відомості до щорічних е-декларацій за 2015 (понад 2,86 млн грн) та 2016 роки (понад 4,67 млн грн). Слідство вважає, що посадовець вдалася до таких дій умисно, ймовірно, з метою приховування від відповідних державних органів та громадськості свого реального майнового стану та всього наявного у неї та членів її сім’ї майна.

Як повідомлялося, 23 січня 2018 року голові Держаудитслужби оголосили підозру у вчиненні злочину за ч.3 ст.368-2, ст.366-1 Кримінального кодексу України. 

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали в січні 2017 року за власними напрацюваннями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-