МОН змінює формат ліцензування вишів

МОН змінює формат ліцензування вишів

Укрінформ
З 1 червня Міносвіти планує здійснювати ліцензування освітньої діяльності вишів виключно в електронному вигляді через Єдину державну електронну базу з питань освіти. 

Про це йдеться на сайті МОН.

"Перехід до електронної форми ліцензування значно полегшить та прискорить його проведення, зменшить затратність та повністю усуне корупційні ризики", - зазначив директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН Андрій Шевцов.

У межах електронного ліцензування виш самостійно вноситиме відомості про кадрове та матеріально-технічне забезпечення до ЄДЕБО. Кадрову інформацію потрібно буде оновлювати кожного навчального року до 1 березня, а про матеріально-технічне забезпечення - до 31 грудня або протягом трьох місяців після зміни інформації. Загалом заклад освіти має право, у разі потреби, оновлювати інформацію протягом року.

Як зазначається, щоб протестувати систему та забезпечити її ефективну роботу, з 1 березня протягом трьох місяців ліцензування відбуватиметься одночасно як в електронному, так і в паперовому вигляді.

Читайте також: Новий освітній стандарт: Школяр, ти маєш право на помилку!

Ліцензійні справи будуть реєструватися в порядку надходження їх до МОН відповідно до електронної черги.

Докладні роз'яснення щодо процедури надаватиме технічний адміністратор ЄДЕБО - ДП "Інфоресурс". Інструктивні матеріали можна знайти на сайті ДП "Інфоресурс" у розділі "Керівництво користувача ЄДЕБО".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-